MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO


Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord en duurzaam te ondernemen. In de transportbranche is het brandstofverbruik natuurlijk een heel belangrijk item. Wij hebben daarom al onze chauffeurs een cursus “het Nieuwe Rijden” aangeboden. Ook controleren wij op regelmatige basis de bandenspanning en proberen die steeds beter te optimaliseren. Sinds 2002 monitoren wij iedere 14 dagen het brandstofverbruik van onze vrachtwagens.

Onze vrachtwagens hebben minimaal Euro 5/EEV motoren, de laatste vrachtwagens die aangeschaft zijn zelfs Euro 6.

Maar niet alleen het brandstofverbruik heeft bij ons prioriteit, ook het magazijn is energiezuinig gebouwd. In alle kantoren is led-verlichting geïnstalleerd en in het magazijn zitten sensoren op de verlichting, zodat deze alleen aangaat wanneer het nodig is.

Op ons dak hebben wij 48.000 KWH aan zonnepanelen die voor een mooie CO₂ vermindering zorgen. In 2014 hebben wij daardoor 43.110 kg CO₂ minder uitgestoten. Hierdoor compenseren wij gedeeltelijk het gebruik van onze vrachtwagens.


Jaarlijks vieren wij de “Truckersdag Spakenburg” vanuit ons magazijn. Er rijden gemiddeld 150 vrachtauto’s een ronde door het dorp met deelnemers met een beperking en hun begeleiders. Meer informatie vindt u op de website: TruckersdagSpakenburg.nl.

Ook zijn wij maatschappelijk betrokken door in onze gemeente diverse sportclubs, scholen, zorgcentra en kerkelijke activiteiten te sponsoren.

Zo proberen wij een steentje bij te dragen aan onze samenleving.